YERELDE GÖRÜŞMELER KAPSAMINDA FİLOLOG KENAN ÖZTÜRK İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK

  • Haziran 23, 2022

Etkinlik Hakkında

Ayvalık Belediyesi UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi Yerelde Görüşmeler Serimizin Yirminci Konuğu; Filolog ve Karagöz Sanat Evi Yönetmeni Kenan Öztürk

Elazığ’ın Keban ilçesine bağlı Nimri köyünde doğdu. İlkokulu eğitimi sonrası Adana Ata Koleji ve İstanbul Kabataş Lisesi’nde okudu. Hacettepe Üniversitesi Fransız Filolojisini bitirdi. VII. Paris Üniversitesi tarih bölümünde yüksek lisans ve VIII. Paris Üniversitesi tarih bölümünde doktora yaptı. La Courneuve kenti kültür servisinin genel sanat programları sorumluluğunu yürüttü. Le Blanc Mesnil kenti Kültür Merkezi, Forum Culturel’in dünya müziği konserleri danışmanlığını yaptı. 1999 yılında, La

Courneuve kenti kültür servisine bağlı olarak Concerts Polysons adlı dünya müziği konserleri programını yarattı ve bu kapsamda, dünyanın farklı kültürlerini temsil eden önemli sayıda müzik topluluğu ile konserler düzenledi. Türkiye müziğini uluslararası sahnelerde tanıtmak amacıyla Paris’te “cafeturc” adlı bir menajerlik kuruluşu oluşturdu. Dünyanın çesitli ülkelerindeki, festivaller, tiyatro ve kültür merkezlerinde Türk Müziği topluluklarının yer almasını sağladı. 2005’te Karagöz Sanat Evi’ni kuran Öztürk, bu tarihten itibaren Ayvalık’ta yaşıyor.

Başvuru dosyasında Mübadele’nin muhakkak bulunması ve yazılması gerektiğini düşünüyor. Ayvalık’ta Fethiye Mahallesi’nde satın aldığı tescilli evin restorasyonu sırasında sarnıcı olduğunu fark etmiş ve sarnıcı kullanılır hale getirerek, kullanmış. Böylece Ayvalık’ta hiç su kesintisi sorunu yaşamamış. Evine yakın bir boş arsayı satın aldığında burada da bir sarnıç tespit edildiğinde bu parselin tescillenmesi ve sarnıç için kazı yapılması amacıyla Koruma Kurulu’na başvurarak parselin tescillenmesini sağlamış.

Ayvalık’ta bulunan su sistemleri, sarnıçlar ve kültür-sanat faaliyetleri hakkında görüştüğümüz Kenan Öztürk ile Ayvalık’ın UNESCO Dünya Mirası Süreci üzerine sohbet ederek bu süreç içerisinde kendisinden hangi konularda destek alabileceğimize dair keyifli bir görüşme gerçekleştirdik.

Yaklaşan Etkinliklerimiz

Yakın zamanda olacak etkinliklerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın.

error: