İDA MADRA JEOPARKI ÇALIŞTAYINA KATILIM SAĞLANDI
- Ekim 16, 2021
Etkinlik Hakkında
“İda Madra Jeoparkı Çalıştayı / Ida Madra Geopark Workshop” 16-17 Ekim 2021 Tarihlerinde Burhaniye’de Tamamlandı.
İda Madra Jeoparkı Çalışma Ekibi ve Jeomorfoloji Derneği ortaklığında düzenlenen 2 günlük çalıştayda; 16 Ekim Cumartesi günü Balıkesir Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu/Burhaniye ‘de sunumlar ile teorik bilgilendirme yapılarak, 17 Ekim Pazar günü jeopark adayı olan sahada gerçekleştirilen teknik gezi ise son durak noktası olan Badavut bölgesinde (Sarımsak Taşı Ocağı ve Ornito Turizm Alanı) tamamlanmıştır.
Geniş bir katılıma ev sahipliği yapan çalıştay Ayvalık ‘ında kısmen içinde yer aldığı jeopark alanında ki kültürel ve doğal koruma programları, bu koruma programlarına ilişkin normların yasal altyapısı ile kurumlar arası işbirlikleri, planlama, rotaların belirlenmesi, merkezler oluşturulması gibi başlıklar ile günümüze kadar gelen sürecin ve devamının turizm açısından analizlerinin yapıldığı bir eksende tamamlanmıştır.
Prof.Dr. Abdullah Soykan “İDA MADRA JEOPARKI” isimli sunumunda süreç ile ilgili geniş bilgilendirme yaparak kurumlar arası işbirliği, doküman tedariği, merkez kurulması ve rota belirlenmesi konularında bilgiler sunmuştur. Dr. Erdal Gümüş- “İDA MADRA JEOPARKI (2021 UNESCO ADAYI)” isimli çalışmasıyla alan içerisinde gerçekleştirilen adaylık çalışmaları, rotalardan görsel paylaşımları, kurulacak kampüse ait bilgiler ile çalışma sahasının fiziki özelliklerine ait bilgiler vermiştir. Doç.Dr.Sabriye ÇELİK UĞUZ “EDREMİT KÖRFEZİ’NİN DOĞAL, ARKEOLOJİK, MİTOLOJİK, TARİHİ-KÜLTÜREL, SANATSAL KAYNAKLARI” isimli sunumu ile Adramytteon Antik kenti ve çevresindeki alanların turizm potansiyelleri hakkında bilgi aktarmıştır.
Çalıştay programına Ayvalık Alan Başkanlığı ‘nı temsilen Arkeolog Birgül ÖZÇAM NAMLI, Jeofizik Yüksek Mühendisi F.Nurten ŞİŞMAN DERSAN ve Tarihçi Naz Öykü BUZ katılmışlardır.